Mali pikendas eriolukorda kaheksa kuu võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali president Ibrahim Boubacar Keita tapetud sõjaväelaste matustel.
Mali president Ibrahim Boubacar Keita tapetud sõjaväelaste matustel. Foto: STR/AFP

Mali parlament otsustas laupäeval pikendada riigis pärast terrorirünnakut kehtestatud eriolukorda veel kaheksa kuu võrra, teatasid võimuesindajad.

Parlamendi erakorralisel istungil hääletas eriolukorra pikendamise poolt 2017. aasta 29. märtsini 99 rahvaesindajat.

Valitsus kuulutas eriolukorra välja 21. juulil pärast islamiäärmuslaste terrorirünnakut Nampala sõjaväebaasile, kus tapeti 17 ja sai haavata 35 sõjaväelast.

Ühendriikides baseeruva monitooringufirma SITE andmetel võttis rünnaku eest vastutuse islamistide äärmusrühmitus Ansar Dine, kelle liikmed kiitlesid internetis "võimsa rünnakuga", mille käigus tapeti "kümneid sõdureid"

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis juuni lõpul üksmeelselt heaks lisajõudude saatmise rahuvalvemissioonile Malis. Prantsusmaa koostas vastava resolutsiooni pärast rünnakuid ÜRO üksuste vastu. Kokku saadetakse Aafrika riiki lisaks 2500 sinikiivrit.

Resolutsiooni kohaselt võivad rahuvalvajad rakendada "kõiki vajaminevaid meetmeid" rünnakute ärahoidmiseks.

MINUSMA nime all tuntud missiooni hakkab täienduse järel kuuluma 15 200 sõdurit ja politseiametnikku ning see saab kaasaegse varustuse ja kiirreageerimisüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles