USAs hukkus kuumaõhupalliõnnetuses 16 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuse sündmuspaigal.
Õnnetuse sündmuspaigal. Foto: AP/Scanpix

USA Texase osariigis läks eile Lockharti linna lähistel põlema ja kukkus alla kuumaõhupall, osariigi lennundusameti andmeil sai õnnetuses surma 16 inimest, teatas NBC News.

«Kahjuks paistab, et seekord ei jäänud õnnetuses keegi ellu,» ütles Caldwelli maakonnašerifi eestkõneleja.

Ühendus õhusõidukiga kadus pool tundi pärast õhkutõusmist. Lend pidi kestma tund aega. Päästeteenistuse ja politsei saabudes oli kuumaõhupalli korv leekides.

Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kell 08.40 hommikul. Õnnetuse põhjused pole esialgu teada. Meedias avaldatud fotodelt võib näha, et korv vedeleb suurte kõrgepingeliinide all.

«Ma lasin koera õue ja kuulsin järsku häält, mis kõlas nagu pop-pop-pop. Ma vaatasin ringi ja nagu mingi tulepall oli taevas,» kirjeldas õnnetuspaiga lähedal elav Margaret Wylie. Wylie kinnitusel olid ilmastikutingimused head ja ilm selge.

Kuumaõhupall kuulus ettevõttele Heart of Texas Hot Air Balloon Rides, mis korraldab õhureise San Antonio, Houstoni ja Austini ümbruskonnas.

Kui kõikide reisil viibinute hukkumine kinnitust leiab, siis on tegemist rängima kuumaõhupalli õnnetusega pärast aastat 2013. mil Egiptuses hukkus 19 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles