Hiina politsei avastas smugeldajatelt ligi 400 siiami krokodilli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hiina piirivalvepolitsei konfiskeeris smugeldajatelt Lõuna-Hiina Guangxi Zhuangi piirkonnas 399 väikest siiami krokodilli, teatas Xinhua uudisteagentuur täna.

Umbes 25-sentimeetri pikkused krokodillid olid kahe nädala vanused ning tõenäoliselt toodi neid sisse Vietnamist, selgus raportist. Siiami krokodillid on kantud ohustatud liikide nimekirja.

Guangxi Zhuangi autonoomse provintsi politsei teatel märkasid nende teenistujad kolme närvilise ilmega meest maja ees asju pakkimas ning asusid neid küsitlema. Sealt samast leiti ka krokodillid. Üks mees peeti kinni, kahel õnnestus põgeneda.

Siiami krokodillide nahka kasutatakse käekottide ja teiste nahast luksuskaupade valmistamiseks. Neid loomi võib kasvatada ainult Hiinas vastava litsentsi alusel ning nende teise riiki viimine on illegaalne.

Hiina on suur turg eksootilistest ning tihti ka ohustatud liikidest valmistatud kaupadele. Riigi valitsus on pidanud avalikke üritusi, hävitades suurel hulgal haruldastest liikidest tehtud konfiskeeritud salakaupa, et smugeldajaid hoiatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles