India lubab Saudi Araabias toidukriisis vaevlevad töötajad tagasi tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia migrantidest töötajad.
Saudi Araabia migrantidest töötajad. Foto: Reuters/ScanPix

India teatas täna, et saadab Saudi Araabiasse valitusametniku, kes peab kokku leppima enam kui 10 000 toidukriisis vaevleva töötaja tagasitoomise kodumaale.

Madalad naftahinnad on sundinud Saudi valitsust kulusid kärpima, tehes riigilepingutest sõltuvate kohalike firmade olukorra pingeliseks. Selle tulemusena on mõnel firmal tekkinud raskusi võõrtöötajatele palga maksmisega ning vallandatud on kümneid tuhandeid töötajaid, kellel pole raha toidu, ega ammugi tagasisõidupiletite jaoks.

India välisminister Sushma Swaraj sõnas eile, et üle 10 000 India kodaniku seisavad Saudi Araabias ja Kuveidis silmitsi toidukriisiga.

«Suur hulk India kodanikke on Saudi Araabias ja Kuveidis töö kaotanud. Töövõtjad ei ole maksnud välja palkasid ning vabrikud on suletud,» teatas Swaraj eile.

India asevälisminister V.K. Singh sõidab järgmisel nädalal Saudi Araabiasse töötajate naasmist arutama.

India konsul Jiddah linnas teatas eile sotsiaalmeedias, et on viimase kolme päeva jooksul laiali jaganud 15 475 kilogrammi toiduaineid. Meedias on ilmunud ka pildid toidujärjekorras indialastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles