Indias grupivägistati ema ja tütar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ema ja teismeline tütar langesid New Delhi lähedal grupivägistamise ohvriks, kui kari mehi nad autost välja põllule tõmbasid ja seksuaalselt ära kasutasid, teatab riigi politsei.

Väidetavalt pidas röövlite jõuk tiheda liiklusega maantee ääres perekonna auto kinni. Pere neli meesliiget seoti kinni ning nendega kaasas olnud asjad varastati. Samal ajal vägistati ema ja 14-aastane tütar kuue mehe poolt.

Politsei pidas täna kinni 16 inimest ning otsib Uttar Pradeshi osariigis toimunud rünnaku peamist kahtlusalust.

«Peamine kahtlusalune on kindlaks tehtud. Me arreteerime ta niipea, kui võimalik, ja saadame ta karmimate süüdistuste alusel vangi,» sõnas politsei aseülem Daljeet Chaudhary.

India karmistas vägistamisjuhtumite eest määratavaid karistusi peale 2012. aasta saatuslikku New Delhi tudengi grupivägistamist, mis paljastas riigis lokkava naistevastase vägivalla tegeliku määra.

Siiski on vägistamisjuhtumid ning rünnakud riigis tavapärased nähtused.

2014. aastal leidis ametlikel andmetel Indias aset 36 735 vägistamisjuhtumit. Õiguslaste hinnangul on see arv tegelikkuses palju suurem, kuna paljud naised ei tunnista sotsiaalsete tabude tõttu selliseid kuritegusid avalikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles