Saksamaa keelas Erdoğani videopöördumise Kölnis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erdogani toetajad Kölnis.
Erdogani toetajad Kölnis. Foto: AFP/SCANPIX

Ankara mõistis täna hukka Saksa kohtu otsuse, mis keelas Türgi presidendil Recep Tayyip Erdoğanil esineda videosilla kaudu oma poolehoidjatele Kölni meeleavaldusel.

Saksamaal elab suur türgi kogukond ning täna õhtuks on kavandatud Kölnis meeleavaldus Türgi liidri toetuseks seoses tema vastu suunatud ebaõnnestunud riigipöördekatsega. Üritusele on oodata kümneid tuhandeid türklasi.

Saksa meedia andmetel kavandatakse ka mitut vastumeeleavaldust, neist üks kannab nime «Peatage Erdoğan».

Võimud kardavad Türgi presidendi pooldajate ja vastaste võimalikke kokkupõrkeid, sestap keelas Saksa konstitutsioonikohus Türgi liidrite igasugused esinemised videosilla kaudu.

Türgi presidendi kõneisik Ibrahim Kalin nimetas keeldu vastuvõetamatuks.

«Praktiline ja õiguslik katse takistada üritust, mis edendab demokraatiat, vabadust ja seaduse võimu ning on vastu 15. juuli riigipöördekatsele, on väljendusvabaduse ja kogunemisvabaduse rikkumine,» sõnas ta.

«Me oleme uudishimulikud, mis oli tegelik põhjus, miks Saksa võimud ja konstitutsioonikohus keelasid president Erdoğani läkituse, ning loodame, et nad annavad rahuldava selgituse,» lisas ta.

Saksa võimud on saatnud umbes 2700 politseinikku Kölni korda hoidma.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles