ÜRO kutsus Süüria valitsuse ametlikult uutele rahukõnelustele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura.

UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura gives a joint press statement with the German Foreign Minister before a meeting in Berlin, on July 22, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura. UN Special Envoy for Syria Staffan de Mistura gives a joint press statement with the German Foreign Minister before a meeting in Berlin, on July 22, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

ÜRO Süüria erisaadiku asetäitja Ramzy Ezzeldin Ramzy kutsus Damaskuse uuetel rahukõnelustele opositsiooniga augusti lõpus.

ÜRO erisaadik Staffan de Mistura ütles teisipäeval Genfis ajakirjanikele, et loodab «kolmandat Süüria sisekõneluste vooru augusti lõpus». Kaks esimest vooru sel aastal tulemust ei andnud.

«Ma teavitasin ministrit ja tema asetäitjat erisaadik De Mistura kavatsusest kutsuda augusti lõpus uuesti kokku Süüria-sisesed kõnelused,» ütles Ramzy pärast kohtumist Süüria välisministri Walid Muallemi ja tema asetiäitja Faisal Muqdadiga.

«Ma seletasin ministrile, kuidas me kavatseme edasi minna, ja me arutasime, kuidas muuta see poliitilise ülemineku protsess, millele (ÜRO) Julgeolekunõukogu juba heakskiidu andis, usaldusväärseks,» sõnas ta.

Ramzy sõnul kinnitas Muallem «Süüria valitsuse kavatsust nendel kõnelustel osaleda».

Muqdad ütles, et Süüria valitsus on valmis jätkama kõnelusi, millel ei ole eeltingimusi Süüria-siseses kontekstis ja välissekkumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles