ISIS on sihikule võtnud Venemaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe liikmed
ISISe liikmed Foto: SIPA/Scanpix

ISIS kutsus eile üheksaminutilises videos oma grupiliikmeid üles ellu viima džihaadirünnakuid Venemaal, vahendab Reuters. 

«Putin, me tuleme Venemaale ja tapame su sinu enda kodus… Oo vennad viige ellu džihaad, tapke neid ja võidelge nendega,» karjus maskeeritud mees Youtube’i üles pandud videos, samal ajal autot juhtides ja sõrmega vehkides.

Videosse oli lisatud ka materjali rünnakutest soomusautodele ja telkidele. Ühe klipi juures oli subtiitritena lisatud kirjeldus «usuvastaste» inimeste laagri rüüstamisest ja nende relvade varastamisest.

Pole täpselt selge, miks ISIS Venemaa sihikule on võtnud, kuid USA ja Venemaa kinnitasid eelmine nädal terrorismivastase võitluse intensiivistamist Süürias.

Koraanis peetakse džihaadi all silmas sisemist pingutust halbade kommete võitmiseks kogukonnas või üksikisikus. Sõjakad islamistid tõlgendavad koraani aga teistmoodi ja nimetavad džihaadiks sõda uskmatute või õigest usust kõrvalekaldunute vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles