Leedu president sõidab olümpia avamisele, peaminister lõpetamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė ja peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu president Dalia Grybauskaitė ja peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: AFP/SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė lendab neljapäeval Rio de Janeirosse olümpiamängude avamisele. Mängude teisel poolel vahetab ta välja peaminister Algirdas Butkevičius.

President Grybauskaitė jääb Riosse kümnenda augustini.

Puhkusel viibivat valitsuse kantslerit asendava Rimantas Vaitkuse sõnul langetati põhimõtteline otsus, et  Butkevičius sõidab Riosse olümpiamängude teiseks pooleks, kuid seda alles kooskõlastatakse diplomaatiliste kanalite kaudu, mistõttu ei ole veel teada, kes peaministriga kaasa sõidab.

Leedu olümpiakomiteest öeldi BNSile, et suveolümpiamängudele sõidab 143 akrediteeritud delegatsiooni liiget ja veel umbes 30 ilma akrediteeringuta. Riosse lendab 67 sportlast, 41 treenerit, 25 teenindajat (seitse arsti, 13 liikumisterapeuti, kaks massööri, kaks asjaajajat ja üks jalgrattamehhaanik) ja üheksa missiooni liiget. Lisaks sõidab mängudele kaheksa kohtunikku. Delegatsiooni juhib olümpiakomitee esinaine Daina Gudzinevičiūtė ja tema asetäitja-peadirektor Valentinas Paketūras.

Riosse lendab ka umbes 30 spordiasjatundjat, kes ei kuulu delegatsiooni. 

Rio de Janeiro suveolümpiamängud algavad viiendal augustil ja kestavad 21. augustini. Need on esimesed olümpiamängud Lõuna-Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles