Türgi kutsus Saksa diplomaadi arupärimisele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi võimud kutsusid täna arupärimisele Saksa diplomaadi seoses Berliini keeluga anda Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoğanile luba pöörduda videosilla vahendusel rahva poole eile Kölnis toimunud türklaste meeleavaldusel.

«Asjur kutsuti Türgi välisministeeriumisse kella üheks,» ütles Saksa saatkonna pressiesindaja.

Kümned tuhanded Erdoğani toetajad avaldasid eile Kölnis meelt näitamaks oma poolehoidu 15. juulil Türgis toimunud riigipöörde läbikukutamisele.

Paar tundu enne meeleavalduse algust otsustas Saksamaa põhiseaduslik kohus keelata Erdoğani kõne näitamise, kartes, et see võib publiku liigselt üles kütta.

Saksamaa otsus põhjustas Türgis vihase reaktsiooni. Presidendi kantselei pressiesindaja Ibrahim Kalin nimetas antud sammu vastuvõetamatuks ning ütles, et see on vastuolus õigusega vabale eneseväljendusele.

Saksamaal elab ligikaudu kolm miljonit türklast, olles seega suurim Türgi diasporaa. Türgis toimunud putšiga seotud pinged on viinud viimase piirini ka saksa ametivõimud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles