New Yorgi osariigi seksuaalkurjategijatele keelati «Pokémon Go»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pokémon Go»
«Pokémon Go» Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo teatas eile, et osariigis registreeritud ligi 3000 seksuaalkurjategijat ei tohi mängida «Pokémon Go`d», kuna see samm aitab kaitsta lapsi.

Osariigis jälgib seksuaalkurjategijate registrisse kantuid ja vanglast vabanenuid seksuaalkurjategijaid vanglaamet, mis nüüd peab hea seisma selle eest, et need isikud uut menumängu ei mängiks. Sama peavad jälgima ka tingimisi karistuse täitmise kontrolliga tegelevad ametnikud, edastab abcnews.go.com.  

«Kuna tehnoloogia areneb kogu aeg edasi, siis tuleb meil tagada, et ohtlikud isikud ei kasutaks uusi ohvrite leidmise viise,» teatas Cuomo.

Kuberneri teatel ei ole New Yorgi osariigis olnud veel juhtumeid, milles seksuaalkurjategijad oleks «Pokémon Go» abil lapsi jahtinud, kuid seda ei saa välistada.

Demokraadist kuberner saatis vastavasisulise kirja firmale Niantic, mis on selle mängu arendaja, et mängutegelased oleks seksuaalkurjategijate elukohtadest vähemalt 30 meetri kaugusel. Kuberneri esindaja teatel ei ole Niantic veel vastust andnud.

New Yorgi osariigi seaduste kohaselt peavad seksuaalkkurjategijad elama ühes kohas ning nende e-posti ja interneti kasutamist jälgib kriminaalõigusamet.

New Yorgi osariigi võimude teatel on neil teada üks juhtum Indianast Greenfieldist, kus 42-aastane seksuaalkurjategija mängis koos 16-aastase poisiga «Pokémon Go´d». Kuna mees oli tingimisi vabaduses ja ei tohtinud alaealisega koos olla, siis ta arreteeriti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles