Armeenias võeti vahi alla kolm opositsionääri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusevastased protsestid Jerevani tänavatel möödunud laupäeval.
Valitsusevastased protsestid Jerevani tänavatel möödunud laupäeval. Foto: Hrant Khachatryan/AP/Scanpix

Jerevani kohus võttis kaheks kuuks vahi alla opositsioonierakonna Pärand pressiesindaja David Sanasarjani, juhatuse liikme Ovsep Huršudjani ja opositsioonilise algatusrühma «Tõuse, Armeenia» juhi Andrias Gukasjani, edastas Interfax.

Neile esitati süüdistus massirahutuste korraldamises Jerevanis ja neis osalemises 29. juulil.

Jerevani rahutuste kriminaalasja algatas uurimiskomitee eriti tähtsate asjade peavalitsus.

«Juurdlus tuvastas, et 29. juulil korraldas rühm isikuid massirahutused, mille käigus kasutati politsei suhtes vägivalda ning seati ohtu ühiskonna julgeolek,» märkis uurimiskomitee.

Rühm vangistatud opositsioonijuhi Žirair Sefiljani relvastatud toetajaid tappis 17. juuli koidikul Jerevani patrullpolgu hoonesse tungides ühe politseiniku, võttis pantvangi mitu korrakaitsjat ja hõivas relvalao. Hoone hõivas 30 inimest, kellest vähemalt kuus said haavata mitmes tulevahetuses politseiga.

Vastasseis kestis kaks ja pool nädalat ning lõppes möödunud pühapäeval ründajate allaandmisega. Selle aja jooksul toimus mitu valitsusvastast meeleavaldust, millest mõni oli ka vägivaldne. Viimane meeleavaldus aeti kumminuiadega laiali, kusjuures peksa said ka raadiojaama Vabadus armeenia toimetuse töötajad.

Ameenia politsei pidas kinni 165 inimest ja 26 võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles