Hollandis vahistati noor ISISe käest põgenenud naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe kindluslinn, Raqqa.
ISISe kindluslinn, Raqqa. Foto: AFP/SCANPIX

Noor naine, kes naasis oma kahe lapsega Süüriast põgenemise järgselt Hollandisse, arreteeriti kahtlustatuna ISISesse kuulumises, vahendab AFP.

Hollandi meedia väitel on arreteeritud noore naise puhul tegemist 20-aastase Laura Hanseniga, kes peeti kinni eile hilisõhtul Schipholi lennujaamas. Ta oli pea aastase abikaasaga Süürias viibimise järgselt just tagasi koju saabumas.  

Väidetavalt põgenes Hansen Süüria konflikti eest, misjärel ta koheselt Hollandisse saabudes arreteeriti.

«Hansenit kahtlustatakse terroriorganisatsiooni kuulumises Süürias ja/või Iraagis 2015. aasta esimesest septembrist kuni selle aasta 12. juulini,» seisis Hollandi politsei avalduses.

Hanseni lapsed anti üle sotsiaaltöötajatele ja politsei uurib nüüd tema seotust ISISega.

Eelmise kuu alguses näidati kurdide televisioonis samanimelise naisega läbi viidud intervjuud. Seal väitis ta, et oli põgenenud džihaadirühmituse vangistusest.

Hanseni sõnul oli ta 27-aastane abikaasa eelmise aasta septembris väitnud, et nad lähevad puhkusele. Selle asemel olid mees vastu Hanseni tahtmist viinud ta hoopiski ISISe kindlusesse Raqqas, Põhja-Süürias. Mõne kuu möödudes toimetati ta sealt edasi Mosuli, Põhja-Iraagis.

Intervjuus ütles Hansen, et otsustas põgeneda peale seda, kui ta kaks väikest last Mosuli pommitamises vigastada said. ISISe käest põgeneda aitas tal isa.

«Ma ei tahtnud Süüriasse tulla. Ta sundis mind,» sõnas Hansen Kurdistan24-le.

«Nad lukustasid mu majja, mida valvasid habetunud mehed relvadega,» lisas ta.

Hollandi välisministeeriumi sõnul on nad Hanseni ja tema perekonnaga olnud kontaktis naise Iraaki jõudmise ajast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles