Tšehhi president ei nõustu migrante vastu võtma (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid teel Kreekast Makedooniasse.
Migrandid teel Kreekast Makedooniasse. Foto: SCANPIX

Tšehhi president Miloš Zeman lükkas tagasi valitsuse ettepaneku võtta vastu umbes 2700 migranti Itaaliast ja Kreekast, väites, et nad võivad kätkeda ohtu julgeolekule, teatas riigipea kõneisik teisipäeval.

«President on vastu migrantide vastuvõtmisele Tšehhi territooriumile. Meie riik ei saa lubada riski kogeda selliseid terroriakte nagu need, mis sooritati Prantsusmaal ja Saksamaal,» ütles Zemani kõneisik Jiří Ovčáček ajakirjanikele.

Äärmusrühmitus Islamiriik on võtnud vastutuse nelja rünnaku eest Prantsusmaal ja Saksamaal, mis nõudsid ligi 90 inimese elu ja vigastasid sadu.

«Teisisõnu, migrante vastu võttes loome me taimelava terrorirünnakutele Tšehhi Vabariigis,» lisas Ovčáček.

Peaminister Bohuslav Sobotka vasaktsentristlik valitsus tegi varem sel aastal ettepaneku, et Tšehhi võtaks kuni 2017. aastani vastu 2691 põgenikku.

Sobotka ettepanek, mida ei ole veel heaks kiidetud, pole seotud Euroopa Liidu kvoodisüsteemiga põgenike laialijagamiseks kogu ühenduse vahel.

Ovčáčeki sõnul on migrantidevoog Euroopasse «täiesti kontrollimatu».

«Me ei suuda vahet teha majandusmigrantidel ja sõja eest pagevatel põgenikel,» sõnas ta.

Slovakkia peaminister Robert Fico tõstatas eelmisel nädalal samuti migrantide küsimuse, öeldes, et nende vastuvõtmine suurendab uute rünnakute ohtu.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles