USAd tabanud lumetormist ei pääsenud ka Obama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Valge Maja ees.
Lumekoristus Valge Maja ees. Foto: SCANPIX

Eile alanud ulatuslik lumetorm põhjustab Ühendriikide kirderannikul ja Kanadas lennu- ja maanteeliikluses suuri häireid, mis muutsid ka president Barack Obama päevaplaani.

Idarannikul maha sadanud kuni 30-sentimeetrine lumevaip on sundinud ära jätma sadu lende ja sulgema koole. Pealinnas Washingtonis olid eile mitu tundi suletud hoovõturajad mõlemas suures lennujaamas, vahendas AFP. Lendude tühistamisi ennustatakse ka tänaseks.

Torm sundis plaane muutma ka Obamat, kes eile pärastlõunal naasis pealinna visiidilt Wisconsini osariiki. Andrewsi õhuväebaasist Valgesse Majja pääsemiseks pidi ta kasutama helikopteri asemel limusiini. Lumi oli aga maanteed muutnud raskesti läbitavaks ning põhjustas avariisid, mis Obama autokolonni aeglustasid. President jõudis seetõttu Valgesse Majja plaanitust umbes tund aega hiljem.

Suurlinnade koridoris Washingtonist Bostonini on praegu ka tuhanded majapidamised elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles