USA süüdistab Venezuela siseministrit narkokuritegudes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nestor Reverol
Nestor Reverol Foto: AVN/Scanpix

Venezuela president Nicolas Maduro nimetas uueks siseministriks varasema kõrge sõjalise ametniku, keda USA süüdistab narkokuritegudes. 

USA süüdistab Nestor Reveroli kokaiini smugeldamise toetamises ja narkokaubitsejatelt raha vastu võtmises aastatel 2008 kuni 2010, mil ta juhtis narkovastast agentuuri.

«Ma nimetasin kindralmajor Néstor Reveroli uueks sise-, justiits- ja rahuministriks,» lausus Maduro eile oma iganädalases telesaates. Reverol oli siseministrina ametis ka eelmise riigipea, Hugo Chavezi ametiajal.

President Maduro sõnul püüdis Reverol kinni rekordiliselt palju narkokaubitsejaid ja seetõttu soovib USA uimastivastane agentuur (DEA) talle kätte maksta.

USA prokurörid tegid esmaspäeval teatavaks, et Reveroli ja teist ametnikku, Edylberto Jose Molinat, süüdistatakse kokaiiniärile kaasaaitamises. Reverol on süüdistused ümber lükanud ja Venezuela välisministeeriumi sõnul on tegu «politsei poolse terrorismiga.»

New Yorgi prokuröride sõnul võtsid Reverol ja Molina vastu narkokaubitsejate poolt pakutud raha ning andsid vastutasuks informatsiooni planeeritud reidide kohta, lubasid narkootikume riigist välja toimetada ja kindlustasid selle, et konfiskeeritud narkootikumid ja raha jõuaks tagasi kaubitsejatele. Samuti olevat Reverol ja Molina hoolitsenud vahistatud kahtlusaluste vabastamise eest.

Ametist lahkuv siseminister Gustavo Gonzalez on USA sanktsioonide nimekirjas inimõiguste rikkumiste eest. USA sõnul rikkus Gonzalez Venezuela valitsuse vastu protestinute inimõigusi. Gonzalez võtab pärast siseministri ametist lahkumist üle riigi luureteenistuse juhtimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles