Istanbulis rünnati rasedat naist «paljastavate riiete» kandmise eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Naist, kes töötab sekretärina Türgi meediaväljaande Evrensel juures, rünnati eile rühma inimeste poolt, kes süüdistasid teda paljastavate riiete kandmises ja 15. juuli riigipöördekatse toetamises.

Väidetavalt süüdistasid ründajad kuuendat kuud rasedat Hazal Ölmezi Fethullistliku Terroriorganisatsiooni toetamises.

«Miks sa kannad paljastavaid riideid? Sa oled riigipöörde toetaja ja gülenist,» hüüdis jõuk Ölmezile, kutsudes ümbritsevaid inimesi üles nendega liituma ja naist peksma.

«Sa ei riietu enam nii vaid viisil, nagu meie seda tahame ja sa kuulad meie käsku,» vahendas raport ründajate sõnu.

Ölmez sõnas, et oli teel koju, kui kolm inimest, kellest kaks olid burkat kandvad naised, hakkasid teda ründama.

«Ma lahkusin töölt ja suundusin tavapärast teed mööda kodu poole. Järsku tõmbas mind keegi selja tagant juustest. Kui ma ümber pöörasin, nägin burkat kandvat naist ja küsisin, mis põhjusega ta seda tegi ning ta hakkas mind ründama,» sõnas Ölmez, lisades, et teda kutsuti ka reeturiks. «Nad kutsusid ka teisi üles mind ründama. Nad tahtsid mind kohapeal lintšida.»

«Mõni minut hiljem ilmus pika habemega mees ja karjus «Selles naabruskonnas on veel neli, kelle me oleme ära märkinud, nende kord tuleb.» Seejärel lõi ta mu pahkluud,» rääkis Ölmez.

Jõuk jätkas naise peksmist, kui ta oli maha kukkunud, ning ümbritsevad inimesed vaatasid sündivat pealt mingisugust abi osutamata.

«Me teame, miks nad sind ründavad,» vastati naise abipalvele. Ölmez päästeti 60-aastase naise poolt.

Kui Ölmez pöördus arsti poole, et juhtunu kohta raport esitada, sõnas tohter, et ei näe põhjust seda anda. «Sa võid pöörduda poliseisse ning esitada kaebuse, kuid me ei saa sind kuidagi aidata.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles