Koalitsiooni lennukid pommitasid endist Saddami paleed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

USA- juhitud koalitsiooni sõjalennukid pommitasid ühte endise Iraagi diktaatori Saddam Husseini paleedest, mida äärmusrühmitus Islamiriik (IS) kasutas väljaõppekeskusena, ütles Briti kaitseministeerium täna.

Islamiriigi Põhja-Iraagi kantsis Mosulis asuvat paleed rünnati üleeile koalitsiooni ühisoperatsioonis. Mitme riigi ühisrünnakus osalenud brittide Tornado-hävitajad võtsid sihikule peahoone ja julgeolekukeskuse.

Ministeeriumi teatel oli luure välja selgitanud, et IS kasutas paleed ja selle hiiglaslikku maa-ala peastaabi ja välismaalt värvatud võitlejate koolituskeskusena.

Kompleks asub Tigrise jõe kaldal ning seda kasutati kohtumiste korraldamiseks ja külaliste majutamiseks. Väiksemates kõrvalhoonetes olid juhtimis- ja kontrollkeskused ning need täitsid ka sisejulgeoleku ja repressioonidega seotud funktsioone.

«Esialgne analüüs lubab arvata, et koalitsiooni missioon oli edukas,» ütles Briti kaitseminister kokkuvõttes.

Iraagi suuruselt teine linn Mosul on olnud IS-i käes alates 2014. aasta juunist. Iraagi väed valmistuvad pealetungiks, et linn tagasi vallutada, kuid lähikuudel see arvatavasti veel teoks ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles