FBI: USA korrakaitsjale esitati terrorismisüüdistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe liikmed palvetamas
ISISe liikmed palvetamas Foto: AP/SCANPIX.

USA prokuratuur esitas täna esmakordselt terrorismisüüdistuse Ühendriigi korrakaitsjale.

36-aastane politseinik Nicholas Young võeti täna Washingtonis vahi alla. Teda süüdistatakse terrorirühmitusele ainelise toetuse andmises.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) andmeil ostis Young juulis 250 dollari väärtuses kinkekaarte, mille ta kavatses edasi anda ISISele.

FBI väitel oli kaartide eesmärgiks anda ISISele raha, et rühmitus saaks nende eest lunastada omavaheliseks suhtluseks mõeldud mobiiltelefoni rakendusi. Kahtlusalune andis kaardid üle FBI salaagendile.

Kohtule esitatud dokumentidest selgus, et Young oli vaatluse all 2010. aastast ning ta reisis 2011. aastal kahel korral Liibüasse. Youngi sõnul liitus ta seal tollase riigipea Moammar Gaddafi vastu võidelnud mässulistega.

«Young on esimene USA korrakaitseametnik, kellele esitati süüdistus föderaalvalitsuse terrorismiseaduse alusel,» kinnitas FBI pressiesindaja Andrew Ames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles