Interfax: Razdobudko ja Domodedovo terrorist on erinevad inimesed

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased nelgid Domodedovo lennujaamas
Punased nelgid Domodedovo lennujaamas Foto: SCANPIX

Terrorirühmitusse Nogai džamaat kuulunud vahhabiit Razdobudko ei sarnane Domodedovol pommi õhkunud terroristiga, ütles olukorda tundev allikas Interfaxile.

Uudisteagentuuri allika väitel on Razdobudko korrakaitsejõududele tuttav ja kõigis Stavropoli krai miilitsajaoskondades on tema fotod olemas. Selle põhjuseks on asjaolu, et meest kahtlustati osalemises 17. augustil Pjatigorskis aset leidnud terroriakti ettevalmistusprotsessis.

«Domodedovol aset leidnud plahvatust näinud tunnistajate ütlused ja ka arvatavast terroristist koostatud fotokompositsiooniline portree ei luba kinnitada, et Razdobudko ja terroriakti sooritanud inimene on üks ja sama,» rääkis ta.

Venemaa korrakaitsejõud otsivad seoses Domodedovol aset leidnud terroriaktiga taga Stavropoli kraist pärit meest, kirjutab tänane Kommersant.  Ajalehe andmetel on tagaotsitava perekonnanimi Razdobudko, kuid tema eesnime pole avaldatud. Miilitsatöötajate oletusel võib Razdobudko olla esmaspäevase suitsiidirünnaku üks organisaatoritest või koguni selle täideviija. Ametlikku kinnitust pole ajaleht sellele väitele saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles