Norras mõisteti kaks islamisti aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamist. Illustratiivne foto.
Islamist. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Oslo kohus mõistis kolmapäeval vangi kaks Tšetšeeniast ja Pakistanist pärit pühasõdalast, määrates neile Süürias äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) ühinemise eest kuue ning seitsme ja poole aastase vanglakaristuse.

Tšetšeeni päritolu 23-aastane Adam Idrissovitš Magomadov ja 46-aastane pakistani päritolu Norra kodanik Hasan Ahmed mõisteti süüdi ISi kuulumises ja terrorivandenõus.

Norra kaguosas elanud mehed sõitsid 2014. aasta augustis koos Süüriasse. Kuu aega varem kuulutas IS Süürias ja Iraagis välja oma niinimetatud kalifaadi.

Norrast Süüriasse rännanud mehed võtsid osa ISi treeningprogrammidest, vandusid rühmitusele truudust ja kandsid selle nimel relvi, ütles kohus.

Magomadov sai raskema karistuse, sest ta jäi Süüriasse kauemaks. Kohtu andmetel võttis ta tõenäoliselt osa ka lahingutest ja säilitas Norra naastes sidemed ISiga. Mõlemad mehed kavatsesid ilmselt Süüriasse tagasi pöörduda.

Möödunud aastal mõisteti Ahmedi poeg Ishaq Norras ISiga liitumise eest kaheksaks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles