Colombia julgeolekujõud hävitasid sada uimastilaborit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdur juulikuus Trujillo maapiirkonnas, kus veel veidi aega tagasi peremehetsesid vasaksissid.
Colombia sõdur juulikuus Trujillo maapiirkonnas, kus veel veidi aega tagasi peremehetsesid vasaksissid. Foto: LUIS ROBAYO/AFP

Colombia julgeolekujõud hävitasid sada džunglisse peidetud kokaiinilaborit, mis tootsid raha vasaksisside rühmitusele Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC), teatasid teisipäeval võimuesindajad.

"Viiepäevase operatsiooni käigus hävitati 104 narkolaborit, vahistati kolm inimest ja konfiskeeriti 1745 kilo kokaiini," täpsustati armee teadaandes.

"See annab tugeva hoobi sissirühmituse FARC rahastamisele," märgiti avalduses.

Politsei hinnangul toodetakse iga kolme kuu jooksul piirkonnas umbes 25 tonni kokaiini, mida smugeldatakse Euroopasse, Aasiasse ja Ühendriikidesse.

FARC ja Bogotá allkirjastasid juunis lõpliku relvarahu ja FARC-i desarmeerimise kokkuleppe, mis on võtmetähtsusega samm täieliku rahulepingu suunas.

Lepe sisaldab ka narkoäri ja -salakaubaveo vastaseid meetmeid.

Colombia konflikt algas 1960. aastatel ülestõusuna maapiirkondades. Võitlusse sekkusid mitmed vasak- ja parempoolsed relvarühmitused ja narkojõugud.

Konfliktis on ühtekokku hukkunud umbkaudu 260 000 inimest, 45 000 jäänud kadunuks ja ligi seitse miljonit on pidanud oma kodudest lahkuma.

Juulis saabusid Colombiasse ÜRO esindajad vaatlema umbes 7000 FARC-i sissi demobiliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles