Londoni pussitaja on Somaalia päritolu Norra kodanik (13)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi pealinnas Londonis Russell Square`il toimus eile õhtul pussitamine, milles hukkus üks ja sai vigastada viis inimest, rünnaku arvatav toimepanija on võimude teatel vahi all, vahendab the Guardian.

Politseikomissar Mark Rowley sõnul sai rünnakus surma 60-aastane USA kodanikust naine. Viga saanud kahe naise ja kolme mehe hulgas on USA, Briti, Austraalia ja Iisraeli kodanikke.

Ründajaks oli Somaalia päritolu Norra kodanik. Politsei teatel on 19-aastasel pussitajal probleeme vaimse tervisega, terrorismimotiive ega tõendeid radikaliseerumisest tuvastatud ei ole, ütlesid kahtlusalust küsitlenud politseinikud.

Politsei sai Russel Square`i ründaja kohta teate kell 22.33 kohaliku aja järgi ja juba kuus minutit hiljem, kell 22.39 oli kahtlusalune mees tabatud.

Korrakaitsjad tabasid mehe kiiresti hoolimata sellest, et ta üritas sündmuspaigalt mootorratta abil põgeneda.

Juhtum leidis aset Briti muuseumi, Londoni ülikooli ja mitme populaarse hotelli läheduses, kus oli sel ajal palju kohalikke ja turiste.

Politsei uimastas kahtlusaluse elektrišokirelvaga, ta viidi haiglasse, kus ta on vahi all.

Londoni politsei terrorismivastase võitluse üksuse juht Mark Rowley teatas kell 3.30 kohaliku aja järgi, et esmastel andmetel mängisid rünnakus suurt rolli psühholoogilised probleemid ja uurimisel lähtutaksegi sellest.

«Samas ei jäta me uurimata, kas tegemist võis olla ka terrorismiga. Uurime seda kui tapmist, kuid samuti on kaasatud terrorismieksperdid,» selgitas Rowley.

Politsei teatel suurendatakse täna Londoni tänavatel turvalisuse ja julgeoleku huvides patrullide arvu, põhjendas lisarelvade tänavale toomist seisukohaga, et võimaliku rünnaku puhul Londonis ei ole küsimus enam «kas», vaid «millal».

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles