Taliban ründas lääne turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani poolt purustatud sõjaväeauto Herati provintsis, Lääne-Afganistanis.
Talibani poolt purustatud sõjaväeauto Herati provintsis, Lääne-Afganistanis. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Talibani sõdalased ründasid Afganistanis välisturistide konvoid, mille käigus sai kuus inimest viga. Intsident leidis aset Lääne-Afganistani kõrvalises Herati provintsis, mida kontrollivad mässulised.

Ühtegi tosinast grupis viibinud turistist ei ole identifitseeritud ning veel ei ole ka kuue vigastatu rahvused selged. Grupp liikus minibussis, mida eskortis Afganistani armee sõiduk, Herati provintsis Lääne-Afganistanis.

Taliban ründas konvoid tulirelvade ja rakettidega ning haavas kuute inimest, kellest üks oli naine. Samuti sai vigastada bussijuht. Võimude teatel vigastused eluohtlikeks ei osutnud.

Algselt raporteeriti 10 välismaalase surm, kuid nüüdseks on see ümber lükatud. Vigastatud püütakse helikopteriga provintsi pealinna Herati transportida.Turistide seas oli kuus britti, kolm ameeriklast, kaks šotlast ja üks sakslane, avaldasid võimud.

Hetkeseisuga külastab Afganistani kõrvalisi provintse väga vähe turiste. Jätkuv Talibani oht ning kasvav ISISe kohalolek hoiavad eemale isegi kohalikud. Enamik välismaiseid külastajaid provintsis on seotud uuringute või abiorganisatsioonidega.  

2001. aastal hävitasid Talibani sõdalased oma liidri Mullah Omari käsul kuulsa 1500 aasta vanuse Buddha kuju. ÜRO kultuuripärandi uurijad on seni käinud piirkonnas uurimas võimalusi kuju taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles