Metsas tualettpaberi süüdanud sakslane põhjustas Kanaaridel põlengu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanaari saarte tuletõrjujad põlengupiirkonnas.
Kanaari saarte tuletõrjujad põlengupiirkonnas. Foto: DESIREE MARTIN/AFP

Kanaaridel La Palma saarel metsas loomulikke vajadusi rahuldanud sakslane otsustas kasutatud tualettpaberi ära põletada, vallandas aga tulekahju, milles sai surma metsavaht, ütlesid täna kohalikud võimud.

La Palma mägedes kiiresti levinud metsatulekahju eest evakueeriti 700 inimest.

Metsavaht Francisco José Santana sai surma leekidega võideldes, ütles ametiühinguorganisatsioon, kuhu 54-aastane mees oli kuulunud. «Temast jäid maha naine ja viis last,» lisas ametiühing.

Tsiviilkaardi teatel peeti 27-aastane sakslane kolmapäeva õhtupoolikul kinni ja teda kahtlustatakse tulekahju põhjustamises.

Mees selgitas, et põhjustas tulekahju kogemata, sest pani põlema paberi, mida ta metsas loomulikke vajadusi rahuldades oli kasutanud, lisas tsiviilkaart avalduses.

Tulekahjuga võitleb veel praegugi 200 inimest, kuus helikopterit ja lennuk. Palav ilm ja tugev tuul aitab leekide levikule kaasa. Ilmateade ei luba kustutustöödeks soodsamat ilma.

Hispaania valitsus on lubanud saata koptereid ja lennukeid juurde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles