Clintoni edu on Trumpi ees kasvama hakanud (13)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton
Donald Trump ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Hulk viimastel päevadel avaldatud arvamusküsitluste tulemusi näitavad USA presidendikampaanias demokraatide kandidaadile Hillary Clintonile tugevat tõusu ja vabariiklaste kandidaadile Donald Trumpile ootamatut kukkumist, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Lisaks üleriigiliste toetusnumbrite kasvule paistab ka valimistel olulisimate osariikide arvamusküsitlustest, et demokraatide parteikongress ja Donald Trumpi kommentaarid hukkunud sõjaväekapteni vanemate suunas on andnud sadakond päeva enne valimisi Hillary Clintonile tugeva edumaa.

ERR-i korrespondent Washingtonis Lauri Tankler leiab, et raske on väita, nagu oleks Trumpi toetajatel karikas täis, sest nad on Trumpile väga lojaalsed.

«Paljude inimeste silmis on Trump juba ammu igasugused piirid ületanud, kasvõi juba oma kampaania alguses mehhiklaste vägistajateks ja mõrvariteks tembeldamisega või Vietnamis vangi langenud John McCaini mõnitamisega, aga tundub, et midagi on muutunud. Paistab justnimelt, et see Iraagis hukkunud sõjaväekapteni perekonna kritiseerimine on vast esimest korda hakanud mõjutama tema toetusnumbreid, kuigi mitmed konservatiivsed telekanalid ja meediaväljaanded ei ole Trumpi ja sõduri pere tüli kajastanud, on üldine meediakriitika Trumpi suhtes siin USA-s viimase nädala jooksul olnud niivõrd läbiv, et mina ei ole midagi seesugust siin selle kampaania jooksul veel näinud,» kommenteeris Tankler.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles