Gülen mõistis vahistamismääruse hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fethullah Gülen
Fethullah Gülen Foto: AFP/SCANPIX

USA-s eksiilis elav islamivaimulik Fethullah Gülen mõistis eile hukka Türgi kohtusüsteemi pärast seda, kui kohus väljastas määruse tema vahistamiseks, vahendab AFP.

Eile väljastatud kohtumääruses süüdistatakse Güleni «käsu andmises» 15. juuli riigipöördekatse läbi viimiseks.

«On väga hästi dokumenteeritud, et Türgi kohtusüsteem pole juriidiliselt iseseisev. Seetõttu on see määrus järjekordne näide president Recep Tayyip Erdoğani püüdlustest autoritaarsuse suunas ja demokraatiast eemale,» ütles Gülen eile hilisõhtul väljastatud avalduses.

Gülen ise eitab jõuliselt väiteid enda ja tema juhitud liikumise seotusest putšiga. Vaimuliku sõnul juhib ta heategevuslikku võrgustikku, mille eesmärgiks on edendada tolerantset islamit.

«Türgi kohtu vahistamismääruse väljastamine ei muuda midagi minu staatuses või vaadetes,» lausus Gülen. «Olen korduvalt hukka mõistnud Türgis toimunud riigipöördekatse ning eitanud, et olin sellest teadlik või sellega seotud.»

Türgi valitsus süüdistab Pennsylvanias elavat islamivaimulikku sõjaväelise riigipöördekatse korraldamises ja tahab, et USA ta Türgile välja annaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles