Kambodža toll leidis 600 kilo Aafrikast pärit elevandiluud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandikihvad
Elevandikihvad Foto: Reuters/ScanPix

Kambodža toll konfiskeeris täna üle 600 kilogrammi illegaalset elevandiluud, mis oli toodud Aafrikast ja seisnud omanikku oodates kaks aastat sadamas.

Ametnikud otsustasid Sihanoukville'i sadamas seisva konteineri avada, kuna see oli seal seisnud juba alates 2014. aastast ja keegi ei olnud sellele järele tulnud.

«Laadung saabus sadamasse üle kahe aasta tagasi, aga keegi ei tulnud sellele järele,» ütles sadama tolliameti juht Kin Ly.

«Elevandivõhad olid peidetud maisivihkude alla,» sõnas ta ja lisas, et elevandiluu oli pärit Aafrikast ja pidi ilmselt mõnesse kolmandasse riiki edasi saadetama.

Kambodža võimud konfiskeerisid 2014. aastal üle kolme tonni elevandiluud. Riigi kõigi aegade suurim vandlikogus oli peidetud oakonteinerisse.

Samal aastal pidas politsei kinni kaks vietnamlast, kes püüdsid ligi 80 kilo Aafrika elevandiluud salakaubana Kambodžasse toimetada.

Kin Ly arvas, et Sihanoukville'i konteineri vastu ei tundunud keegi huvi võibolla sellepärast, et see oli seotud kinni võetud salakaubavedajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles