Türgis tapetud geimeest oli võimalik vaid pükste järgi tuvastada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. juunil Istanbulis peetud geiparaad.
26. juunil Istanbulis peetud geiparaad. Foto: AFP/SCANPIX

Türgis elav homoseksuaalist põgenik leiti mõrvatuna ja tema keha nii moondatuna, et surnu sõbrad suutsid ta viimaks vaid pükse järgi tuvastada, vahendab CNN.

Mees läks Istanbulis kaduma 23. juulil ja leiti kaks päeva hiljem linna Yenikapi piirkonnast. CNN ei avaldanud surnu perekonna turvalisuse kaalutlustel mehe nime.

Mehe sõbrad kutsuti surnut tuvastama läinud pühapäeval. «Me saime aru, et see on tema ta pükste järgi. Nad olid teda nii jubedalt moondanud. Nii vägivaldselt, et kaks nuga oli tema sees katki läinud. Ta pea oli maha raiutud. Tema ülakeha ei olnud võimalik ära tunda,» rääkis üks mehe sõber CNNile.

Põgenik oli Istanbulis elanud umbes aasta. Ei ole kindel, kas ta tapeti homoseksuaalsuse tõttu. Siiani pole kedagi mehe mõrvamise eest vahi alla võetud.

Mehe majanaabrite sõnul polnud see esimene kord, kui surnu rööviti. Umbes viis kuud tagasi viidi ta metsa, kus teda peksti ja vägistati.

Juunis ajas politsei, peale 13-aastast vabadust, pisargaasi ja kummikuulidega laiali Istanbulis peetud geiparaadi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles