Taani hävitajad korraldasid esimesed rünnakud Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani õhuvägede F-16-tüüpi hävitaja.
Taani õhuvägede F-16-tüüpi hävitaja. Foto: SCANPIX

Taani õhuväe hävitajad F-16 viisid täna läbi esimesed rünnakud sunniitliku äärmusrühmituse ISIS sihtmärkide pihta Süürias.

Taani õhujõudude rahvusvaheliste operatsioonide juhi Jan Dami sõnul olid sihtmärgid Raqqa linnas, mida ISIS peab nn kalifaadi pealinnaks. Rünnati ISISe komando- ja kontrollkeskusi, relvaladusid kui ka vaenlase võitlejaid. Rünnakute tulemusi pole Taani õhuvägi kommenteerinud.

Taani on üks neid riike, kes on saatnud ISISe-vastasesse koalitsiooni ka oma sõjalennukid. Nende neli F-16 lennukit paiknevad Türgis Incirliki õhuväebaasis. Seni polnud nad ühtegi lahingoperatsiooni Süürias läbi viinud. Küll aga on lennukid alates juunist korraldanud üle poolesaja lahingoperatsiooni Süüria ja Türgi naaberriigis Iraagis asuvate ISISe sihtmärkide pihta.

Lisaks lennukitele on Taani ISISe-vastasesse koalitsiooni panustanud ka sõjaväe instruktoritega. Hiljuti jõudsid Iraagis Anbari provintsi asuvasse Al Asadi sõjaväebaasi sada Taani sõdurit, kes vahetasid seal välja kuue kuu jooksul Iraagi julgeolekujõude välja õpetanud kaasmaalased.

Sama Taani väljaõppekontingendi koosseisu kuulub ka äsja Iraaki saadetud Eesti kaitseväe kuueliikmeline treeningmeeskond, mille liikmete ülesandeks on operatsiooni Inherent Resolve raames koolitada Iraagi julgeolekujõudude sõdureid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles