Renzi: 2024. aasta olümpia Roomas näitaks vastuseisu terroristidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi
Itaalia peaminister Matteo Renzi Foto: TT / Scanpix

2024. aasta olümpiamängude korraldamine Roomas saadaks terroristidele selge sõnumi, et neil ei õnnestu inimesi hirmutada ega röövida neilt sporti ja kultuurilist identiteeti, ütles Itaalia peaminister Matteo Renzi reedel Rio de Janeiros.

Renzi osaleb Brasiilias Rio de Janeiros olümpiamängude avamisel ning loodab edendada Rooma püüet saada 2024. aasta olümpiamängude korraldajaks.

"See on võtmetähtsusega hetk," ütles Renzi intervjuus uudisteagentuuridele. "Terrorirünnakud maailmas, eriti Euroopas, on keskendunud inimeste elu hävitamisele. Kui nad ei saavuta inimeste tapmist, on nende hullumeelsete meeste, naiste, terroristide teine eesmärk tekitada meis hirmu, sundida meid jääma koju ilma võimaluseta elada."

Renzi sõnul takistaksid olümpiamängud fundamentalistidel oma eesmärke saavutamast.

"Kui nad vihkavad muusikat, investeerime me rohkem raha muusikasse," ütles ta. "Kui nad vihkavad jalgpalli või teisi spordialasid, siis meie usume, et see on meie identiteet. See on praegu Euroopa probleem, otsida uut identiteeti. See on aeg, mil sport saab olla vastus."

Rooma konkureerib koos Pariisi, Los Angelese ja Budapestiga. Kõik neli linna on saatnud oma juhid Riosse mänge jälgima ja lobitööd tegema.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) langetab otsuse järgmise aasta septembris.

"Ma arvan, et meie toimik on parim," ütles Renzi. "See on parem kui meie sõpradel Pariisi ja teistes linnades."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles