Viini kirik ei tahtnud endale saatanapokemoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene õigeusu kirik Viinis esitas ametliku kaebuse Pokemon Go tegijatele pärast seda, kui avastas, et menumängu mängijad saavad nende kinnistul jahtida saatanapokemoni.

Viini Landstraße piirkonnas asuv Püha Nikolai kirik avastas, et nende pühamu keskele on paigutatud Raa666-nimeline pokemon. Kaebuses mängu haldajale Niantic Labs Inc nõudsid nad, et see sealt kohe ja püsivalt eemaldataks.

Kirik lisas oma kirjas firmale, et tegu on pühakojaga, mida tuleks kasutada vaid Jumala teenimiseks.

See pole esimene kord, kui Pokemoni mänguga Austrias selline probleem tekkib. Ka Viini südalinnas asuva Stephansdomi peavaimulik Toni Faber on öelnud, et kirikusse selle mängu tegelased teretulnud pole.

Grazis aga pahandas kohalikke võime see, et pokemonide lahingupaigaks oli valitud natsismiohvrite mälestusmärk linna kesksurnuaial.

Ühendkuningriigis ja USAs on aga leidunud kirikuid, keda pokemonid koguni rõõmustavad, sest nii tuleb pühakotta rohkem inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles