Afganistanis levib traagiline video kuueaastaselt mehele pandud tüdrukust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandahari tüdrukud Koraani õppimas.
Kandahari tüdrukud Koraani õppimas. Foto: AFP/SCANPIX

Afganistani sotsiaalmeedias on ringlema hakanud šokeeriv video haledalt nutvast kuueaastasest Gharibgolist, kes pandi mehele 55-aastasele mullale Seyed Abdolkarimile.

Vastavalt Afganistanis ametlikult kehtivatele seadustele võivad naised abielluda 16- ja mehed 18-aastaselt. Samas pole selles riigis laste abielud sugugi haruldased. Nii suur vanusevahe tundub aga olevat šokeeriv siiski ka paljudele afgaanidele.

Videoklipi filmis France24 kaastöötaja Heratis. Sellega kaasas käis ka info, et lapse pere müüs ta kitse ja toidu eest.

Pärast abielu viis mees oma lapsnaise Ghori provintsi kauge sugulase juurde. Majaperemees arvas esiti, et tüdruk on Abdolkarimi tütar. Siis aga märkas, et mees riietab last öösiti lahti.

Kui tõde ilmsiks tuli, rääkis sugulane sellest ühele oma tuttavale. Viimane pöördus seepeale kohaliku naiste õiguste büroo poole ja päev hiljem saabus politsei lapsega abiellunut vahistama.

Gharibgol elab nüüd turvamajas koos oma emaga. Arstlik läbivaatus tuvastas, et seksuaalvahekorda aastakümneid vanem mees lapsega siiski astunud polnud.

Tüdruku isalt üritatakse ära võtta vanemlikke õigusi. Isa enda jutu järgi müüs ta lapse kitse ja kahe kuu toidu eest ära ka selleks, et tal oleks peres üks suu vähem toita. Samuti lubanud vana mulla, et ei astu lapsega suguühtesse enne, kui too on 18.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles