Rootsi omavalitsus sundis migrantidele mõeldud laeva lahkuma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlannadest pagulaskandidaadid.
Süürlannadest pagulaskandidaadid. Foto: AFP/SCANPIX

Pagulaskandidaate majutama mõeldud kruiisilaeva omanikfirma jäi Rootsi kohtus alla kohalikule omavalitsusele ja peab nüüd nende sadamast lahkuma.

Tüli juured on veebruaris, kui Rootsi riik sõlmis laevafirmaga Floating Accommodations kokkuleppe, mille kohaselt pidi too Ocean Galal majutama 1800 varjupaigataotlejat. Algse plaani kohaselt pidanud alus seisma Härnösandi Utansjö sadama kai ääres. Sealne omavalitsus aga peatas plaani.

Rootsi migratsiooniamet aktsepteeris Härnösandi vetot aprillis. 7. juulil tühistasid nad ka lepingu laevafirmaga, öeldes, et kokkulepe on tühine, sest nad ei saanud vajaminevaid lube. Lisaks lükkas amet tagasi laevafirma nõudmise, et nad hüvitaksid neile 800 000 krooni (84 172 euro) ulatuses laevakohtade üüri.

Tüli läks aga edasi, kui Ocean Gala sellegipoolest Utansjö kai äärde pargiti, väitega, et selleks lube vaja pole. Vastuseks andis Härnösandi omavalitsus laeva võõrustanud sadama politseisse, väites, et neil pole selleks õigust.

Floating Accommodations läks seepeale kohtusse, kuid jäi kaotajaks ja nüüd peab Ocean Gala Utansjö sadamast lahkuma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles