Austria narkoärikas sai politseilt üle 100 000 euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austrias õnnestus narkoärikal jalga lasta rohkem kui 100 000 riigi politseile kuuluva euroga.

Intsident juhtus mullu detsembris Salzburgis korraldatud salaoperatsiooni käigus. Ajalehe Kurier kohaselt üritasid politseiagendid narkoärikaid lõksu meelitada sellega, et avaldasid soovi osta neilt 102 000 euro eest seitse kilo heroiini.

Pärast kohtumist Salzburgi lennujaamas ütles üks kahtlusalustest, et tahab kontrollida, kas makstud raha on ehtne. Ta rabas rahakoti ja põgenes sellega. Summa ja selle võtja on kadunud siiani.

Küll aga õnnestus politseil kätte saada tema kaasosaline, 26-aastane albaanlane, kes ootas lennujaama ees autos. Tema peab tuleval nädalal kohtu alla astuma süüdistatuna narkoäris ja varguses.

Samas on Austria narkopolitseinikel viimasel ajal olnud ka õnnestunud operatsioone. Näiteks märtsis õnnestus Salzburgi politseil vahele võtta neli meest, kes «müüsid» neile üle kümne kilogrammi kokaiini, mis oli väärt üle 400 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles