Luhanski nn separatistide juhti tabas autopomm (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Plotnitski tänavu 9. mail Luhanskis.
Igor Plotnitski tänavu 9. mail Luhanskis. Foto: TASS/Scanpix

Isehakanud Luhanski Rahvavabariigi liider Igor Plotnitski sai täna hommikul arvatava autopommi plahvatuses viga.

52-aastane Plotnitski toimetati koos veel mitme inimesega ravile Luhanski haiglasse. Anonüümsete allikate kohaselt elu tal ohus pole.

Venemaa toetatavate nn valitsusvastaste endi uudistekanalite kohaselt kiputi nende liidri elu kallale. Kedagi konkreetsemat nad aga ei süüdistanud.

Venemeelsete endine komandör Plotnitski valiti oma kohale 2014. aasta novembris peetud libavalimistega, mille korraldamisega rikuti muuseas ka kehtinud vaherahu.

Mullu detsembris tappis autopomm Luhanskis venemeelsete liidri Pavel Dremovi. Toona süüdistasid nn mässulised Ukraina julgeolekujõude. Mullu mais sai rünnakus autole surma Luhanski nn mässuliste komandör Aleksei Mozgovoi..

2014. aasta aprillist Ida-Ukrainas lõõmavas võitluses on surma saanud üle 9500 inimese. Nii Kiievi kui lääneriikide süüdistuste kohaselt saadab Venemaa Ida-Ukrainasse oma sõjaväelasi. Kreml aga eitab seda.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles