14-aastase ohvriga abiellunud vägistaja tuuakse uuesti kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Malaisia vägistaja, kes vangla vältimiseks oma 14-aastase ohvriga abiellus, tuuakse tagasi kohtu ette, teatas täna süüdistatava advokaat.

22-aastast Ahmad Syukri Yusufi süüdistatakse, et ta vägistas tüdruku, kel nüüdseks vanust 15 aastat. Süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni 30-aastane vangistus ja piitsutamine.

Möödunud nädalal leidis Sarawaki osariigi kohus, et protsessiga ei saa edasi minna, sest ründaja on ohvriga abiellunud. Seepeale tõstsid häält aga kohalikud poliitikud ja aktivistid.

«Tagasi algusesse,» nentis Ahmadi advokaat Azam Trudi. «Mul saab raske olema. See on uus protsess.»

2013. aastal abiellus üks Malaisia mees vangla vältimiseks oma 12-aastase ohvriga.

Aktivistid tervitasid uue istungi korraldamist. See peaks aset leidma septembri lõpus.

Naiste Abi Organisatsiooni esindaja Heang Lee Tan ütles, et see saadab sõnumi, et vägistamine on kohutav kuritegu, mida Malaisia ühiskond ei luba.

Malaisia Naisadvokaatide Liidu esindaja Meera Samanther aga kutsus üles keelama laste abielusid. Praeguse seisuga pole need Malaisias sugugi haruldased. Alla 16 aasta vana tüdruku abieluks on vaja islamikohtu luba – aktivistide sõnul saab sellise loa väga kergesti.

2013. aastal abiellus üks Malaisia mees vangla vältimiseks oma 12-aastase ohvriga. Pärast inimõiguslaste pahameeletormi toodi too ründaja, kes ise oli ka nelja lapse isa, tagasi kohtu ette, kes saatis ta lõpuks 12 aastaks trellide taha.

Malaisia naiste, perede ja kogukonnaarengu minister Rohani Abdul Karim lubas, et võimud annavad endast parima, et edaspidi vägistajad ohvriga abielludes karistusest ei pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles