PILDID: Hispaania kuningapere Baleaaridel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsess Sofia (vasakult), kuningas Felipe, kuninganna Letizia ja printsess Leonor Palma de Mallorga Mariventi palee aias.
Hispaania printsess Sofia (vasakult), kuningas Felipe, kuninganna Letizia ja printsess Leonor Palma de Mallorga Mariventi palee aias. Foto: Reuters/ScanPix

Hispaania kuningapere – kuningas Felipe VI (48), kuninganna Letizia (43) ning nende tütred Leonor (10) ja Sofia (9) – on iga-aastasel suvepuhkusel Palma de Mallorca Mariventi palees.

Kuninganna ja troonipärija Leonor.
Kuninganna ja troonipärija Leonor. Foto: ENRIQUE CALVO/REUTERS

Valitsejapere suvitamist lubati vaatama ka pressifotograafid.

Kuninglik fotosessioon.
Kuninglik fotosessioon. Foto: JAIME REINA/AFP

Mallorcal asuv Mariventi palee on Hispaania kuningapere ametlik residents. Ametlikeks üritusteks seda üldiselt ei kasutata. Üks harv erand leidis aset 2008. aastal, kui toona veel võimul olnud kuningas Juan Carlos kutsus Mallorcale toonase Venezuela liidri Hugo Chávezi.

Hispaania monarh üritas suhteid parandada pärast seda, kui oli Ladina-Ameerika vasakpresidendile iberoameerika tippkohtumisele peale käratanud, et too lõpuks vait jääks.

2010. aastal käisid Juan Carlosel ja tema abikaasa kuninganna Sofial seal külas ka USA esileedi Michelle Obama ning presidendipaari tütred Sasha ja Malia.

Tänane kuningapere Mariventi palee aias.
Tänane kuningapere Mariventi palee aias. Foto: JAIME REINA/AFP
Foto: JAIME REINA/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles