Läti kaalub Venemaa kutset julgeolekukonsultatsioonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur lipu taustal.
Läti sõdur lipu taustal. Foto: Reuters/ScanPix

Läti kaitseministeerium sai Venemaalt ametliku kutse osaleda konsultatsioonil Läänemere piirkonnas julgeoleku edendamiseks, lausus kaitseministeeriumi pressiesindaja Kaspars Galkins.

Ministeerium kaalub kutset, kuid praegu mingeid konsultatsioone ei käi, lausus Galkins.

Esindaja ei öelnud, kas kaitseministeerium toetab algatust või mitte.

Venemaa tegi Balti- ja Põhjamaadele ettepaneku pidada konsultatsioone Läänemere piirkonna julgeoleku suurendamiseks. Läti kaitseministeerium ütles varasemalt, et polnud võimalikele konsultatsioonidele ametlikku kutset saanud.

Algatuses tehti ettepanek, et kõik sõjalennukid peavad piirkonnas lendama sisselülitatud transponderitega ning teavitama naaberriike oma lennuplaanist, kirjutas sel nädalal Vene päevaleht Izvestija. Lehega vestelnud ja anonüümsust palunud allika sõnul puudutab algatus eelkõige lennundust.

Venemaa kaitseministeeriumi rahvusvahelise sõjalise koostöö osakonna juht Sergei Košelov kinnitas Izvestijale, et Moskva on valmis arutama Läänemere piirkonna julgeolekut Eesti, Leedu, Läti, Poola, Rootsi ja Soome kaitseministriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles