Trump: Jaapan võib istuda kodus ja vaadata Sony telekaid (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump väljendas pahameelt selle üle, et USA liitlane Jaapan ei pea Ühendriikide ründamise korral midagi tegema.

«Teate, meil on Jaapaniga kokkulepe, et kui neid rünnatakse, siis peame kasutama kogu Ühendriikide jõudu,» sõnas Trump reedel Iowas. «Kui meid rünnatakse, siis ei pea Jaapan midagi tegema. Nad võivad istuda kodus ja vaadata Sony telekaid.»

Trump sõnas juulis, et hindaks NATO liikmesriike nende kaitsekulutuste põhjal enne, kui peaks neile võimaliku invasiooni korral appi minema. Ärimees on eelnevalt väljendanud soovi, et Jaapan, Saksamaa, Saudi Araabia, Lõuna-Korea ja teised NATO riigid oma kulutusi suurendaksid.

«Nad on meile tohutult raha võlgu. Me hoolitseme kõigi nende inimeste eest ja mida ma tahan, on see, et nad tagasi maksaksid,» ütles Trump eelmisel kuul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles