Austria välisminister lubas peatada kõnelused Türgi EL-i liikmesusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Sebastian Kurz oli kolleegidega Türgi osas samal meelel.
Austria välisminister Sebastian Kurz oli kolleegidega Türgi osas samal meelel. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Austria välisminister Sebastian Kurz lubas pühapäeval avaldatud leheusutluses, et kavatseb vastu seista kõikidele sammudele, mis edendavad kuidagi Türgi Euroopa Liiduga liitumist, edastas Yle.

"Mul on selles osas sõnaõigus Euroopa Liidu välisasjade komisjonis, kus käib arutelu Türgiga läbirääkimiste uue lehekülje avamise üle. Ma kavatsen sellele igati vastu olla," ütles Kurz.

Mitmed Austria kõrged poliitikud on viimasel ajal teinud samalaadseid avaldusi.

Austria kantsler Christian Kern ütles kolmapäeva hilisõhtuses uudistesaates, et Türgi on võtnud suuna diktatuuri poole ja seadis kahtluse alla Ankaraga Euroopa Liidu ühinemiskõneluste jätkamise mõttekuse. Türgil ei ole Kerni sõnul realistlikke väljavaateid EL-i liikmeks saada, mistõttu tuleks võtta uus lähenemine ning püüelda EL-i ja Ankara tihedamate majandussidemete poole.

Austria kaitseminister Hans-Peter Doskozil on nimetanud Türgit diktatuuriks ja öelnud, et sellisel riigil pole kohta Euroopa Liidus.

"On tulnud aeg selgelt öelda, et Euroopa Liidu ja Türgi vahelisi läbirääkimisi tuleb edasi lükata või need täielikult lõpetada," ütles Doskozil.

Türgi välisminister andis reedel uut hoogu sõnasõjale Austriaga, nimetades Ankaraga Euroopa Liidu liitumiskõnelused lõpetada soovitanud Viini "radikaalse rassismi pealinnaks".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles