Terrorirünnakud on andnud Prantsuse turismile hoobi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pariisis, Eiffeli torni jalamil.
Turistid Pariisis, Eiffeli torni jalamil. Foto: EVA FERRE MUR/SIPA/EVA FERRE MUR/SIPA

Pariis on augustis alati võrdlemisi tühi, sest kohalikud sõidavad puhkusele linnast välja. Sel aastal on pärast mitmeid terrorirünnakuid aga turistidest tühjaks jäämas kogu Prantsusmaa.

2015. aastal külastas Prantsusmaad ligi 85 miljonit inimest ning ÜRO Turismi Organisatsiooni andmeil on tegu maailma enim külastatud turismisihtpaigaga. Kuigi riik on konkurentidest ees võrdlemisi suure osaga, võib Prantsusmaa trendi jätkudes oma esikoha kaotada, kirjutab France 24.

Pärast Nice'i rünnakuid juuli keskel kukkus Prantsusmaale saabujate hulk 8,8 protsenti võrreldes 2015. aastaga. ForwardKeys, mis koostab reisimise statistikat, ütles, et augustis ja septembris on Prantsusmaale broneerituid lennupileteid suisa 20 protsenti vähem kui samal ajal eelmisel aastal.

Sarnaselt lennundusega on ka hotellindus saanud tugeva hoobi. 2016. aasta esimeses pooles kukkus välismaalaste tehtud reserveeringute arv 10 protsenti, ütles Matthias Fekl, turisminduse aseminister. Tema hinnangul peaks see trend juuli ja augusti arvudega veelgi tõusma.

Lisaks murettekitavale statistikale on turismisektoris töötavad inimesed ka konkreetseid näiteid esitanud. Eiffeli lähistel kohvikut omav Victor Roda ütles, et tema äri on tabanud 40-protsendine langus viimase 10 kuu jooksul.

Prantsuse valitsuse hoiak ei ole ilmselt turistide seas tekkinud hirmu vähendamas. President François Hollande ütles, et «Prantsusmaa on sõjas». Kestev eriolukord on hirmutanud ära nii kodanikud kui ka valitsused. USA, Kanada, Austraalia ja Suurbritannia on hoiatanud oma kodanikke võimalike terrorirünnakute eest Prantsusmaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles