Pakistanis hukkus haiglas enesetapuplahvatuses 70 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanis, Quetta haiglas plahvatanud pomm tappis 70 inimest.
Pakistanis, Quetta haiglas plahvatanud pomm tappis 70 inimest. Foto: Arshad Butt/AP

Pakistanis Quetta linnas plahvatas täna riiklikus haiglas lõhkekeha, hukkus vähemalt 70 ja sai viga üle 100 inimese, teatasid võimud.

Belutšistani provintsi pealinna Quetta tsiviilhaiglas korraldati enesetapurünnak ajal, mil haiglasse oli seoses Belutšistani advokatuuri presidendi Bilal Anwar Kasi tapmisega kogunenud umbes 200 inimest. Täna hommikul maha lastud Kasi surnukeha oli toodud Quetta tsiviilhaiglasse.

«Hukkunute arv on tõusnud 70-ni ja vigastatuid on 112,» ütles provintsi tervishoiuameti juht doktor Masood Nausherwani ajakirjanikele.

Haigla direktori Abdul Rehmani sõnul on enamik ohvreid advokaadid.

Rünnaku eest võttis vastutuse Pakistani Talibani harurühmitus.

Pakistani Talibanile (Tehreek-e-Taliban Pakistan) alluva rühmituse Jamaatul Ahara pressiesindaja ütles e-kirja teel ajakirjanikele, et tema esindatav haru võtab vastutuse rünnaku eest Quetta haiglas.

Ta lubas rünnakute jätkumist islamisüsteemi kehtestamiseni Pakistanis.

Kaks tundmatut relvastatud isikut lasid Kasi maha teel kodunt tööle, ütles provintsi siseminister Akbar Harifal.

Lõhkekeha õhkimise hetkeks oli haiglasse kogunenud kuni 200 inimest. Kohal oli kümneid advokaate ja ajakirjanikke.

Politsei kinnitas, et tegu oli enesetapurünnakuga.

«Pommar oli kinnitanud keha külge umbes kaheksa kilogrammi lõhkeainet, mis sisaldas kuullaagreid ja šrapnelle,» ütles pommirühma juht Abdul Razzaq AFP-le.

Quetta rünnaku omaks kuulutanud Jamaat-ul-Ahrar võttis kevadel vastutuse ka aasta rängima rünnaku - ülestõusmispühal Lahore rahvarohkes pargis 75 inimese elu nõudnud pommiplahvatuse eest.

Iraani ja Afganistaniga piirnev Belutšistan on nafta- ja gaasirikas piirkond, mille vägivallatase on kõrge. Provintsis tegutsevad nii islamiäärmuslased kui separatistid. Kokkupõrkeid esineb ka kohalike sunniitide ja šiiitide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles