Kabulis langesid ameeriklane ja austraallane inimröövi ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinik kontrollimas autot inimröövi piirkonna läheduses.
Afganistani politseinik kontrollimas autot inimröövi piirkonna läheduses. Foto: OMAR SOBHANI/REUTERS

Afganistani võimud otsivad austraallast ning ameeriklast, kes rööviti relvastatud kurjategijate poolt riigi pealinnas Kabulis.

Ohvrid, keda seostatakse Kabuli ülikooliga, rööviti ülikooli lähedal asuvalt tänavalt nelja või viie relvastatud mehe poolt, ütles Reutersile Afganistani Siseministeeriumi ametnik, kes soovis jääda anonüümseks.

Veel ei ole selge, kes röövi toime panid.

Austraalia saatkond Kabulis kinnitas, et üks nende kodanik on pantvangiks langenud, kuid ei soovinud privaatsuse ja turvalisuse kaalutlustel edasisis kommentaare jagada.

«Me ei soovita jätkuvalt austraallastel Afganistani reisida, sest siin on äärmiselt ohtlik ja on suur oht langeda inimröövi ohvriks,» ütles Austraalia Välisasjade ja Kaubanduse Amet.

USA Välisministeerium ütles, et on kursis väitega, et ameeriklane on röövitud, kuid ei osanud rohkemat informatsiooni jagada.

Inimröövid on Afganistanis suureks probleemiks ning enamik ohvreid on afgaanid ise, kuid viimastel aastatel on röövitud ka väliskodanike.

Juunis rööviti Kabulis India humanitaartöötaja, kes järgmisel kuul ka vabastati. Erinevatel puhkudel on samast piirkonnast röövitud ka üks sakslane ning hollandlane. Mõlemad kaks olid naised ning nad vabastati ilma vigastusteta. Väidetavalt oli röövide taga soov teenid raha.

Juunis soovitas politsei välismaalastel, kes pealinnas elavad, liikuda saatjatega ning vältida kodudest lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles