Süüria valitsusväed ja mässulised saatsid Alepposse lisajõude (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad Aleppos.

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATHSyria Democratic Forces (SDF) fighters inspect a dead body of what they said was an Islamic State fighter inside a shop in Manbij, in Aleppo Governorate, Syria, August 7, 2016. REUTERS/Rodi SaidTEMPLATE OUT
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad Aleppos. ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATHSyria Democratic Forces (SDF) fighters inspect a dead body of what they said was an Islamic State fighter inside a shop in Manbij, in Aleppo Governorate, Syria, August 7, 2016. REUTERS/Rodi SaidTEMPLATE OUT Foto: RODI SAID/REUTERS

Süüria valitsusväed ja mässulised on saatnud sadu võitlejad ja lisarelvi otsustavasse lahingusse suuruselt teise linna Aleppo pärast, ütlesid täna vaatlejad.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juht ütles Rami Abdel Rahman, et pooled valmistuvad otsustavaks lahinguks ning sõjategevus on viimastel päevadel ägenenud.

«Pühapäeva õhtust alates on Alepposse saabunud umbes 2000 Süüria, Iraagi ja Iraani võitlejat, aga ka Liibanoni (šiialiikumise) Hezbollah' liikmeid,» ütles Abdel Rahman.

Süüria valitsusmeelne ajaleht Al-Watan kirjutas esmaspäeval, et president Bashar al-Assadi režiimi väed ja selle liitlased said «vajalikke lisajõude, et alustada lahingut alade pärast, millelt ta taandus».

Al-Watani andmetel saatsid palestiina võitlejad "tohutusuured lisajõud" appi Süüria valitsusvägedele, kes kaitsevad Aleppost lõunas tsemendivabrikut.

Leht lisas sündmuspaigal viibivatele allikatele tuginedes, et sõjalennukid annavad «relvarühmitustele» õhulööke.

Assadi väed on pärast opositsioonijõudude nädalavahetuse edukat vallutust Aleppost lõunas kaitsepositsioonile jäänud.

Opositsioonivägede, islamistide ja džihadistide ühendvägi hõivad laupäeval sõjaväeakadeemia Aleppo lõunaservas ja murdis sellega läbi valitsusvägede piiramisrõnga idapoolsete linnaosade ümber, kus elab umbes 250 000 inimest.

«Sajad võitlejad, eriti (endisest Al-Qaeda Süüria harust) Fateh al-Shami Rindest ja teistest on tulnud provintsi teistest osadest ja Idlibi provintsist Aleppo linna,» ütles Abdel Rahman.

Seni Al-Nusra Rinde nime kandnud rühmitus muutis nime pärast terrorivõrgustikuga Al-Qaeda sidemete katkestamist Fateh al-Shami Rindeks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles