Meedia: Jaapani armee valmistub Pyongyangi rakette alla tulistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketistart.
Raketistart. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Jaapani kaitseminister andis täna sõjaväele korralduse olla valmis alla tulistama iga Põhja-Koreast lähtuva raketi, mis riiki ohustab, edastas meedia.

Rahvusringhääling NHK edastas Põhja-Korea võimalikke raketikatsetuse plaane mainimata, et käsu andis uus kaitseminister Tomomi Inada.

Peaminister Shinzo Abe vahetas senise kaitseministri Gen Nakatani Inada vastu välja eelmisel nädalal.

NHK teatel kavatseb Inada uuendada valmisolekukäsku iga kolme kuu järel, et tagada Tokyo valmisoleku sujuv jätkumine.

Jaapani kaitseministeeriumi pressiesindaja keeldus NHK väiteid kinnitamast.

Põhja-Korea tulistas eelmisel kolmapäeval välja ballistilise raketi, mis maandus vaid 250 kilomeetri kaugusele Jaapani rannikust. Tegemist oli esimese korraga, mil Pyongyangi rakett maandus Tokyo kontrollitavatesse vetesse.

USA sõjaväe teatel tulistas Põhja-Korea üheaegselt välja kaks Rodong-tüüpi keskmaaraketti, ent üks plahvatas ilmselt stardil.

Eelnevalt oli stalinistlik riik ähvardanud füüsiliste sammudega vastuseks USA raketitõrjesüsteemi THAAD paigutamisele Lõuna-Koreasse.

Põhja-Korea on korraldanud alates jaanuarist ÜRO resolutsioonide vastaselt ridamisi raketikatsetusi.

Kolmapäevase raketistardi järel väljendas mitu Jaapani ametnikku meediale üllatust ja muret Pyongyangi võime üle varjata senisest paremini raketistartide ettevalmistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles