Lennust maha jäänud pommikahtlusega naisele uut piletit ei kompenseeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cointrinis asuv Genfi lennujaam
Cointrinis asuv Genfi lennujaam Foto: Reuters/ScanPix

Šveitsi pealinna Genfi lennujaam keeldub pommikahtlustuse tõttu lennust maha jäänud prantslannale uut piletit kompenseerimast, vahendab The Local. 

Genfis elav 31-aastane prantslanna saabus 17. juulil lennujaama 40 minutit enne lendu, kui ta turvakontrollis kinni peeti, sest tema kotist avastati läbivaatamisel kahtlustäratav ese.

Kohale kutsuti politsei, tuletõrjujad ja pommi demineerijad, evakueeriti terve lennujaam.

«Röntgenmasinas nägi ese välja nagu pommi detonaator. Me ei saanud koti avamisega riskida,» sõnas lennujaama esindaja. «Ametnike reaktsioon on õigustatud,» lisas ta.

90 minutit peale häiret selgus aga, et kahtlane ese oli DVD-mängija.

Prantslanna vabastati, kuid oma lennust oli ta maha jäänud.

«Ma ei süüdista neid turvameetmetes aga peale seda, kui mind ekslikult terroristiks peeti, jäeti mind lihtsalt üksi ilma igasuguse infota, mida nüüd peale hakata,» sõnas naine. 

Naine esitas avalduse, et lennujaam kompenseeriks tema uue lennupileti. See lükati aga tagasi. Nimelt on lennujaamal õigus iga avalduse puhul eraldi otsustada, kas selle esitanu saab kompensatsiooni või mitte.

«Sel juhul jõudis isik liiga hilja lennujaama ja ei võtnud elektroonilisi esemeid kotist välja,» sõnas lennujaama esindaja.

«Olles ise endine lennujaama töötaja oleks ta pidanud reegleid teadma,» lisas esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles