Saakašvili: Venemaa võib Ukrainas taas rünnata (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Ukraina peaks valmistuma Venemaa aktiviseerumiseks, sest maailma tähelepanu on praegu koondunud muudele küsimustele, rõhutas täna Odessa kuberner, Gruusia endine president Mihheil Saakašvili.

«Maailmas toimub praegu palju muid asju - olümpiamängud ja muu, mis ei lase keskenduda meie murele ja inimesed on Ukrainast väsinud. Seepärast peame lähinädalatel oleme äärmiselt ettevaatlikud. Arvan, et Ukraina juhtkond teab seda,» ütles Saakašvili täna Kiievis Gruusia sõja alguse kaheksanda aastapäeva pressikonverentsil.

Ta avaldas imestust, et tervelt 11 Ukraina valitsuse ministrit on puhkusel.

Saakašvili meenutas ka, et ka 2008. aastal, kui Venemaa ründas Gruusiat, käisid Pekingis olümpiamängud ja USA-s presidendivalimiste kampaania.

«Praegu on  sama olukord. Kõik on keskendunud USA valimistele, Washingtonis on oodata mitmekuiseks venivat võimuvahetust, Rios käivad olümpiamängud, Islamiriik... Ukraina ei meenu kellelegi,» lausus Odessa kuberner.

Täna kaheksa aastat tagasi viis Venemaa oma väed Gruusiasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles