USA: Süürias hävis koalitsiooni õhulöögis 83 ISi naftaveokit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunnitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad.
Sunnitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad. Foto: SCANPIX

Süüria idaosas hävis nädalavahetusel koalitsiooni õhurünnakus 83 naftaveokit, mida kasutas äärmusrühmitus Islamiriik (IS), teatas USA sõjavägi täna.

Õhurünnaku korraldasid pühapäeva õhtul Deir Ezzori provintsis Albu Kamali lähistel mitu koalitsiooni sõjalennukit, ütles Ühendriikide kaitseministeeriumi pressiesindaja Matthew Allen.

«Õhurünnak on osa käimasolevast operatsioonist Tidal Wave II («Tõusulaine II» - toim), mis on suunatud Daeshi naftasmugeldamisoperatsiooni jaotusvõrgu ründamisele ja nende operatsioonide rahastamise võime nõrgestamisele,» ütles Allen ISi araabiakeelset nimetust kasutades.

Operatsioon Tidal Wave II on saanud nime Teise maailmasõja aegse liitlaste missiooni Tidal Wave («Tõusulaine») järgi, mille käigus võeti sihikule naftatöötlustehased.

Koalitsiooni sõjalennukid hävitasid eelmisel aastal kõigest kahe õhurünnakuga umbes 400 ISi naftaveokit, mis olid kõrbes ebaseaduslikku naftat ootamas.

Toona heitsid USA lennukid eelnevalt veokijuhte õhulöökidest hoiatavaid lendlehti. Pentagoni sõnul ei olnud veokijuhid ISi liikmed.

Pole teada, kas veokijuhte hoiatati ka enne pühapäevast õhurünnakut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles