ÜRO: üle kahe miljoni inimese võib Aleppos piiramisrõngasse jääda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistliku Jabhat Fateh al-Sham'i ehk endise nimetusega al Nusra rinde terrorirühmituse tank 5. augustil Aleppos.
Islamistliku Jabhat Fateh al-Sham'i ehk endise nimetusega al Nusra rinde terrorirühmituse tank 5. augustil Aleppos. Foto: AMMAR ABDULLAH/REUTERS/Scanpix

ÜRO hoiatas eile, et Süürias Aleppo linnas ähvardab täielikku piiramisrõngasse jäämine rohkem kui kaht miljonit inimest.

Viimastel nädalatel on Süüria suuruselt teises linnas ja selle ümbruses peetud ägedaid lahinguid. Nädalavahetusel murdsid mässulised kolm nädalat kestnud piiramisrõnga linna idapoolsete linnajagude ümber ning lõikasid omakorda ära režiimivägede peamise varustustee linna lõunaosaga.

ÜRO kõrgeim humanitaarametnik Süürias Yacoub El Hillo ja regionaalne koordinaator Kevin Kennedy kutsusid eile õhtul avalduses «humanitaarpausile» vaenutegevuses.

Kaks miljonit inimest elab Aleppos piiramise hirmus, neist 275 000 on linna idaosas lõksus, nähtus avaldusest.

«ÜRO on valmis aitama Aleppo tsiviilelanikkonda. Kannatused saavad nüüd osaks kogu linnale,» teatasid ÜRO ametnikud.

Maailmaorganisatsioon vajab nende sõnul Aleppos abivajajateni jõudmiseks ning toidu- ja ravimivarude täiendamiseks minimaalselt täielikku relvarahu või iganädalasi 48-tunniseid humanitaarpause.

«Kui seda kasutatakse sihilikult inimeste ilmajätmiseks toidust ja muust ellujäämiseks vajalikust, on piiramistaktika näol tegemist sõjakuriteoga,» seisis ÜRO avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles